25 Feb
Google Indeeaza Legaturile De Chat Pentru Grupurile WhatsApp Ceea Ce Face Grupurile Private Sa Fie Descoperite

Google Indexează Legăturile de Chat Pentru Grupurile WhatsApp, Ceea Ce Face Grupurile Private Să Fie Descoperite

Google indexează legăturile de chat pentru grupuri WhatsApp, ceea ce face ca grupurile private să fie descoperite. Un utilizator de Twitter a descoperit defectul care ar permite oricui să se alăture oricărui chat de grup WhatsApp.

Daca nu stiati mai nou invitațiile la chaturile din grupurile WhatsApp sunt indexate de Google, făcand ca link-urile de invitație - inclusiv link-urile către chat-urile de grupuri private - să fie accesibile și oricui dorește să se inscrie, relatează Click Aici: Placa de bază. La declaratia de pe Twiter unde Click Aici: Jurnalistul Jordan Wildon a declarat pe Twitter că a descoperit că funcția WhatsApp Invită la grupul de legături permite indexarea grupurilor Google, făcandu-le disponibile pe internet, deoarece linkurile sunt partajate in afara serviciului privat de mesagerie WhatsApp.

Placa de bază a reușit să găsească grupuri private folosind căutări Google specifice (iar rezultatele includ o mulțime de grupuri de partajare porno). Odată ce s-au alăturat unui grup - care era destinat ONG-urilor acreditate de ONU - au avut acces la toți participanții și la numerele lor de telefon. Administratorii de grup pot invalida o legătură la un chat dacă doresc, dar Wildon spune că a descoperit că, in aceste situații, WhatsApp generează doar o nouă legătură; nu dezactivează neapărat legătura inițială. Link-urile grupului WhatsApp vin cu avertismente atașate, reamintind persoanei care generează linkul doar pentru a-l impărtăși cu persoanele de incredere. Purtătorul de cuvant al Facebook / WhatsApp, Alison Bonny, a declarat intr-un e-mail către The Verge că la fel ca tot conținutul care este partajat pe canalele publice care pot fi descoperite si vizibile, invitați linkuri care sunt postate public pe internet pot fi găsite de alți utilizatori WhatsApp, adăugand că linkurile pe care utilizatorii doresc să impărtășească in mod privat persoanele pe care le cunosc și de incredere nu trebuie publicate pe un site web accesibil publicului. "

Google a refuzat să ofere comentarii cu privire la inregistrare, dar Danny Sullivan, legătura publică a companiei pentru căutare, a replicat că Motoarele de căutare precum Google și alte pagini listează paginile de pe web deschis. Asta se intamplă aici. Nu este diferit de orice caz in care un site permite adreselor URL să fie listate public. "A inclus un link către indicații din Centrul de ajutor Google pentru blocarea conținutului in rezultatele căutării."

WhatsApp Tot Mai Nesigur

WhatsApp a avut cu siguranta o crestere a problemelor relationate cu securitatea in ultimele luni. Un presupus hack din Arabia Saudită către telefonul CEO Jeff Bezos al Amazon, in 2018, a fost efectuat prin intermediul unui mesaj WhatsApp infectat cu malware. In luna mai a anului trecut, o vulnerabilitate descoperită in aplicație era folosită pentru a injecta spyware pe telefoanele Android și iOS prin apel telefonic.

0 Comments

Join Conversation