10 Jan
Haosul Este Punctul De Vedere Hackerii Si Trolii S Au Ridicat In

Haosul este punctul de vedere hackerii și trolii s-au ridicat în 2020

Haosul este punctul de vedere”: hackerii și trolii s-au ridicat în 2020. În timp ce apărarea alegerilor din Statele Unite s-a îmbunătățit începând cu 2016, multe dintre vulnerabilitățile exploatate în urmă cu patru ani rămân.

Hackerii și trolii ruși sunt din ce în ce mai sustenabili, luând măsuri de precauție precum ștergerea conturilor de e-mail care au fost urmărite de agențiile de informații occidentale și a muta către instrumente de comunicare criptate, care sunt mult mai greu de urmărit.

În timp ce apărarea alegerilor americane s-a îmbunătățit începând cu 2016, multe dintre vulnerabilitățile exploatate în urmă cu patru ani rămân. Au menționat, grupurile legate de agențiile de informații din Rusia, au fost descoperite recent plictisitoare în rețeaua unei unități de hacker de iranie de elită și atacând guvernele și companiile private din Orientul Mijlociu și Marea Britanie - în speranța că Teheran va fi învinovățit pentru calomnie.

Pentru oficialii federali și de stat acuzați de pregătirea apărărilor pentru alegerile din 2020, a fost un mesaj clar că următoarea cibernetică nu va fi ca ultima. Peisajul este în evoluție, iar piggybacking-ul de pe rețelele iraniene a fost un exemplu de ceea ce se confruntă oficialii și experții din securitatea electorală din America, în timp ce Statele Unite intră în ceea ce se conturează pentru a fi un sezon urât de campanie marcat de hacking și dezinformare. Apărările americane s-au îmbunătățit considerabil în cei patru ani de când hackerii și trolii ruși au organizat o campanie largă pentru balansarea alegerilor prezidențiale din 2016. Facebook caută amenințări despre care abia știa că există în 2016, cum ar fi reclame false plătite în ruble și auto-proclamate secesioniste din Texas care se conectează din Sankt Petersburg. Oficialii votanți învață despre roboți, ransomware și alți vectori ai răutății digitale. Oficialii militari iau în considerare dacă ar trebui să adopte război de informații și să riposteze împotriva ingerințelor electorale prin hackingul funcționarilor înalte din Rusia și scurgerea e-mailurilor personale sau a informațiilor financiare.

Cu toate acestea, interviurile cu zeci de oficiali și experți arată clar că multe dintre vulnerabilitățile exploatate de Moscova în 2016 rămân. Majoritatea campaniilor politice nu doresc să cheltuiască ceea ce este necesar pentru a stabili cyberdefenses eficiente. Milioane de americani sunt încă pregătiți să înghită vești false. Iar cei însărcinați cu protejarea alegerilor americane se confruntă cu aceeași provocare centrală pe care au făcut-o acum patru ani: să găsească și să oprească orice atac înainte de a putea perturba votarea sau semăna îndoieli cu privire la rezultat. Este o sarcină făcută și mai dificilă prin noi amenințări la alegerile din partea altor rivali americani, cum ar fi Iranul, care are mai multe motive ca niciodată să se amestece în 2020, după ce un atac de drone și-a ucis supremul comandant de securitate și informații săptămâna trecută în Irak.

Rușii au fost înțelepți în 2016, pentru că ar putea fi: i-au prins pe americani de sub gardă. Acum, hackerii și troll-urile, care și-au văzut tradecția stropită în paginile evaluărilor de informații americane și rechizitoriile federale , lucrează mult mai mult pentru a-și acoperi piesele. După cum a spus un oficial american de informații, „își reîmprospătează” operațiunile.

Una dintre cele două unități de informații ruse care i-au piratat pe democrați în 2016 , cunoscută sub numele de „Fancy Bear”, și-a transferat o parte din activitatea sa pe servere cu sediul în Statele Unite, într-o aparentă încercare de a zădărnici ANS și alte agenții de spionaj americane, care sunt limitat de lege la operarea în străinătate, potrivit oficialilor federali care urmăresc mutările. Cealaltă unitate, cunoscută sub numele de „Ursul confortabil”, și-a abandonat infrastructura de hacking în urmă cu șase luni și a renunțat la radar, au spus analiștii de securitate. Troll-urile de la Agenția de Cercetare a Internetului - ținuta acum inculpată în spatele unei mari părți a dezinformării rusești răspândite în 2016 - au scos conturi de e-mail care au fost urmărite de agențiile de informații occidentale și s-au mutat către instrumente de comunicare criptate, precum ProtonMail, care sunt mult mai dificile de urmă. Ei încearcă, de asemenea, să exploateze o gaură în interdicția Facebook de a străinii care cumpără reclame politice, să plătească utilizatorilor americani să predea pagini personale și să înființeze conturi bancare off-shore pentru a-și acoperi traseele financiare, au spus un oficial și un expert în securitate la o companie de renume tehnologie.

La Departamentul de Securitate Interioară, există o neliniște reînnoită cu privire la o serie de atacuri ransomware asupra orașelor și orașelor americane în ultimul an. Potrivit oficialilor, atacurile au scos la iveală goluri de securitate care ar putea fi exploatate de către cei care doresc să perturbe votarea prin blocarea și răscumpărarea listelor de votanți sau pur și simplu tăierea puterii la centrele de votare critice în ziua alegerilor. Și deși hackingul la scară largă a mașinilor de vot este dificil, în niciun caz nu este imposibil.

Există, de asemenea, puncte slabe în sus și în jos pe lungul lanț de site-uri web și baze de date utilizate pentru a face cont și a raporta voturile, au spus oficialii. Gestionate de state sau județe, sistemele care reunesc rapoartele de la mii de centre de votare sunt un hodgepodge de tehnologii noi și vechi, multe cu securitate spotty.

Cu primele primare aflate la doar câteva săptămâni distanță, oficialii urmăresc cu atenție pentru indicii despre ce să se aștepte să vină în noiembrie. Așteptarea răspândită este că hackerii, care pot avea doar o singură lovitură la exploatarea unui anumit bug sau a unei vulnerabilități, vor aștepta până la alegerile generale, în loc să riscă să-l irosească într-o primară. O parte din interacțiune este casată. Americanii au fost expuși învârtind site-uri false pentru front- democrații democrați și plătind macedonienilor pentru a promova opinii politice divizive. Facebook, cea mai importantă platformă digitală pentru anunțuri politice, a lămurit și în această săptămână că nu va face poliție pentru mesageria politică pentru minciuni sau revendicări înșelătoare.

Cu americanii atât de neîncrezători unul față de celălalt și față de procesul politic, teama de hacking ar putea fi la fel de periculoasă ca un cyberattack real - mai ales dacă alegerile sunt apropiate, așa cum era de așteptat. Acest lucru s-a întâmplat în noiembrie anul trecut în Kentucky, când s-a vorbit despre o alegere riguroasă răspândită online, după ce a devenit clar că cursa guvernatorului va coborî.

„Nu trebuie să încalci un sistem electoral pentru a crea impresia publică pe care o ai”, a spus Laura Rosenberger, directorul Alianței pentru Securizarea Democrației, care urmărește eforturile de dezinformare rusești.

- Haosul este ideea, a adăugat ea. „Vă puteți imagina multe scenarii diferite.” Cu toate acestea, spun oficialii, cele mai profunde provocări vin din străinătate. Iranul, sub sancțiuni dure care nu erau în vigoare în urmă cu patru ani, a dat nas în jurul sistemului electoral din 2018. Mai recent, hackerii iranieni au fost prinși încercând să compromită campania președintelui Trump și să înfăptuiască candidații politici americani pe Twitter.

La rândul său, domnul Trump a avertizat deja Coreea de Nord împotriva „ingerințelor”, deși pare să se refere la lansările de rachete menite să-l jeneze.

Sursa: https://www.nytimes.com/2020/01/10/us/politics/russia-hacking-disinformation-election.html

hackerii rusi hackerii iranieni noi vulnerabilitati

0 Comments

Join Conversation