14 Jan
Presedintele Iohannis A Promulgat Dublarea Alocatiilor Pentru Copii

Președintele Iohannis a Promulgat Dublarea Alocațiilor pentru Copii

Președintele Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii. Președintele Klaus Iohannis a promulgat azi marți 14-01-2020. Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii. Premierul anunța vineri că Guvernul va amana intrarea in vigoare a legii.

Conform acestei legi, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de pană la 2 ani (pană la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu varste intre 2 și 18 ani. Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după discuția cu președintele Klaus Iohannis, că, cel mai probabil, soluția in privința alocațiilor pentru copii este de a proroga termenul de intrare in vigoare a legii care le dublează.

Cel mai probabil soluția este de a proroga termenul de intrare in vigoare a legii pană vom avea posibilitatea să asigurăm resursele financiare in buget, care se poate face doar la rectificare, care se poate face după iulie, a declarat Ludovic Orban. Președintele anunțase de joi că nu are de gand să refuze promulgarea acestei legi.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, inaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale, pentru că a ieșit informația in spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale.

In acelasi timp Marcel Ciolacu Anunță Convocarea unei Sesiuni Extraordinare a Parlamentului pentru Abrogarea Pensiilor Speciale

Să poată fi dublate alocațiile copiilor / Deputații ar putea fi chemați din vacanță in ultima săptămană din ianuarie.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, inaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a camerei Deputaților pentru abrogarea pensiilor speciale. Deoarece a ieșit informația in spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale, a declarat Ciolacu.

Propunerea sa de convocare a sesiunii extraordinare a fost aprobată de Comitetul Executiv al PSD, urmand ca aceasta să aibă loc in ultima săptămană din ianuarie, luni sau miercuri. Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, joia trecută, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului in care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, susținand că urgența adoptării actului normativ este dată de necesitatea finanțării legii prin care au fost dublate alocațiile pentru copii.

In calitate de lider al deputaților PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, in care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultata din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocatiilor majorate, in urma votului de la sfarșitul lunii decembrie, din parlament. Tot in decembrie, Comisia de muncă a Camerei Deputaților a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistrați, personal aeronautic, diplomați, funcționari ai Curții de Conturi etc. Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari și polițiști. In mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost ridicatpe site-ul Comisiei de munca și nici nu a fost trimis plenului, astfel incat el nu a putut fi supus votului in ultima săptămană din sesiunea parlamentară. Urgența adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanțării legii adoptate de parlament, privind dublarea alocațiilor pentru copii, a transmis Florin Roman intr-un comunicat de presă.

Solicităm PSD și președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, să rupă frăția cu pensiile speciale și să votăm proiectul de lege al PNL in sesiune extraordinară. In acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creșterea alocațiilor doar in interes electoral, după ce anul trecut a votat impotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocațiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflației, urmare a unei legi inițiate de PNL. Așadar, alegeți domnilor pesediști: ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!, a mai precizat liderul deputaților PNL.

Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat, la finalul lunii trecute, un raport de admitere pentru proiectele PNL și USR de eliminare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor. Actul normativ nu a mai apucat să fie supus votului final al Camerei, care este forul decizional, inainte de finalul sesiunii legislative, fiind amanat pentru luna februarie.

Potrivit raportului adoptat de deputații din Comisia de muncă, au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor, ale personalului auxiliar din justiție, ale judecătorilor Curții Constituționale, ale funcționarilor parlamentari, ale funcționarilor Curții de Conturi, ale celor de la Avocatul Poporului și de la Academia Romană, ale aviatorilor, diplomaților și ale foștilor șefi de stat. De asemenea, in baza unui amendament propus de către deputatul independent Adrian Dohotaru au fost eliminate indemnizaţiile pentru aleşii locali.

Nu in ultimul rand, vor rămane fără indemnizații de merit artiştii şi sportivii. Membrii Comisiei au votat pentru păstarea pensiilor speciale ale militarilor, polițiștilor și jandarmilor, ale personalului din penitenciare și ale foștilor angajați ai serviciilor secrete. Raportul adoptat de Comisia de Muncă, cu doar un vot impotrivă și două abțineri, va intra miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, care este forul decizional. Impactul bugetar al pensiilor speciale este de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, beneficiarii fiind in jur de 185.000 de persoane, dintre care peste 9.000 sunt civili, aproximativ 76.000 sunt militari, iar restul de circa o sută de mii poliţişti şi angajaţi din alte structuri asimilate.

Potrivit datelor CNPP din luna noiembrie 2019, numărul beneficiarilor civili de pensii speciale este următorul:

– 606 foşti angajaţi ai Curţii de Conturi

– 1.797 foşti grefieri şi alţi foşti angajaţi ca personal auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor

– 1.444 foşti piloţi ai Aviaţiei Civile

– 792 foşti parlamentari şi funcţionari publici din parlament

– 845 foşti diplomaţi

– 3.861 foşti judecători şi procurori.

Sursa: https://www.g4media.ro/breaking-presedintele-iohannis-a-promulgat-dublarea-alocatiilor-pentru-copii.html

alocatia de stat pentru copii 2020 alocatie copil 2020 majorare alocatie copii 2020 majorare alocatie in romania

0 Comments

Join Conversation