20 Aug
Se Estimeaza Ca Statul Michigan Va Plati Aproimativ  De Milioane De Dolari Despagubire Victimelor Crizei De Apa Intitulata In US Criza Flint

Se estimează că statul Michigan va plăti aproximativ 600 de milioane de dolari despagubire victimelor crizei de apă intitulata in US criza Flint

Se estimează că statul Michigan va plăti aproximativ 600 de milioane de dolari despăgubiri victimelor crizei de apă intitulată in US criza Flint, potrivit The New York Times și a două persoane cu cunoștințe și de o importantă majoră, stire care urmează să fie anunțată săptămana aceasta.

Banii ar fi desemnați in mare parte pentru copiii din Flint, care au fost otrăviți de apa de la robinet, cu vopsea de plumb, după ce oficialii au schimbat aprovizionarea cu apă a orașului in urmă cu șase ani, determinand o criză care a atras atenția națională și rămane o problemă pentru mulți rezidenți.

Detaliile soluționării nu au fost eliberate, iar avocații și oficialii publici implicați in caz au refuzat să comenteze miercuri seara. Dar zeci de mii de rezidenți Flint trebuiau să fie eligibili pentru a primi bani in cadrul acordului, care este supus aprobării unui judecător federal din Michigan. Sumele individuale primite în urma așezării vor depinde de gradul de suferință și de daunele cauzate de reziduurile din Flint.

Acordul este punctul culminant al mai mult de 18 luni de negocieri, menite să răspundă la o intrebare dificilă pentru rezidenții unui oraș bătut de catastrofe: Care sunt victimele crizei de apă Flint? In 2014, ca o măsură de economisire a costurilor pentru un oraș in suferință financiară profundă, oficialii din Flint, conduși de un manager de urgență desemnat de stat, au schimbat aprovizionarea cu apă a orașului din lacul Huron in raul Flint notoriu. Oficialii nu au reușit să adauge controale de coroziune la apa de la robinet, au fost găsite ulterior investigații, ceea ce a permis plumbului și altor substanțe chimice să se scurgă de la conductele vechi, uzate, in alimentarea cu apă.

Nu a durat mult pană cand locuitorii Flint au știut că există ceva teribil de greșit in apa lor. Avea un gust metalic și părea adesea verde sau maro deschis. Mulți oameni au inceput să se simtă bolnavi și să experimenteze erupții cutanate, căderea părului și alte simptome misterioase. Dar cand s-au confruntat cu aleși și au demonstrat in afara Primăriei, motivele lor au fost respinse. După cateva luni, testarea a arătat un nivel crescut și alarmant de plumb in sangele unor copii din Flint. Dr. Mona Hanna-Attisha, un medic pediatru local, precum și alți oameni de știință și cercetători au ridicat avertismente care au fost inițial ignorate de către oficialii statului și local. In toamna anului 2015, in fața unor dovezi copleșitoare, guvernatorul Rick Snyder din Michigan a recunoscut că apa nu este potabila.

In anii de atunci, orașul și statul au făcut măsuri pentru a ajuta rezidenții Flint să se recupereze. Sursa de apă din Flint a fost schimbată in apa Lacului Huron, care este tratată in Detroit. Dar in Flint, este incă comună utilizarea apei imbuteliate pentru gătit, băut și chiar la baie, deoarece suspiciunea oficialilor guvernamentali este mare.

O parte din lucrările de reparare a conductelor din Flint răman neterminate. Săptămana trecută, primarul Sheldon Neeley a anunțat că proiectul multianual de inlocuire a liniilor de servicii de plumb se află in faza finală, cu mai puțin de 2.500 de case Flint care așteptau inlocuirea liniei. Proiectul, finanțat printr-o soluționare de 87 de milioane de dolari cu statul Michigan, a fost inițial promis că va fi finalizat până în ianuarie 2020. A fost intrerupt din nou in primăvara acestui an din cauza pandemiei coronavirusului și a repornit in iunie. Anul trecut, procurorul general Dana Nessel a anunțat că biroul ei a renunțat la dosare penale in fața oficialilor guvernamentali implicați in scandal, dar ea s-a angajat să continue cercetările. De atunci, biroul ei nu a depus acuzații suplimentare. Mii de locuitori ai Flint au depus procese impotriva statului.

Doi mediatori numiți de instanță au ajutat părțile să ajungă la un acord: fostul senator Carl Levin din Michigan și judecătoarea Pamela Harwood, care este retrasă de la Curtea de Circuit a județului Wayne.

Oricine a locuit in Flint intre 2014 și 2016 ar putea fi eligibil pentru o cerere. Plățile sunt preconizate să fie distribuite incepand cu primăvara anului 2021.

Sursa: The New York Times Flint

statul Michigan va plăti aproximativ 600 de milioane de dolari despagubire victimelor crizei de apă intitulata in US criza Flint statul Michigan 600 de milioane de dolari despagubire victimelor Flint Michigan 600 de milioane de dolari Flint

0 Comments

Join Conversation